Usel start sänkte AIK igen

En mycket svag första halvlek sänkte AIK hemma mot Halmstad. Gästerna kunde vinna med 1-0, efter att AIK radat upp missar i andra halvlek. Nu ser guldet avlägset ut.

– Nu har vi förlorat två matcher i rad. Det har inte hänt någon gång tidigare under mina fyra år i AIK, säger tränaren Andreas Alm i C More.

Söndagen blev en tung dag för AIK. Johan Blombergs rökare till 1-0 i åttonde minuten räckte för att Halmstad skulle vinna med uddamålet på Friends Arena.

HBK var bra i första halvlek och hade flera bud på ytterligare mål, mot ett AIK-försvar som såg lika passivt ut som mot Helsingborg i måndag.

Allsvenskan 2014

I andra kom AIK ut betydligt mer taggad, och radade upp chanser. Kennedy Igboananike sköt i stolpen, Celso Borges i ribban och Henok Goitom hade flera bra lägen. Men bollen gick inte in och 0-1 blev slutresultatet.

– Första halvlek är ganska dålig. I andra träffar vi stolpen och det gills inte som mål, säger Andreas Alm i C More.

Efter slutsignalen buades AIK ut av missnöjda fans.

– Nu har vi förlorat två i rad. De har inte hänt någon gång under mina fyra år i AIK i allsvenskan. Nu gäller det att vända det här, säger Alm.

Ytterligare störande moment för AIK-fansen blev halvtidsvilan på 40 minuter, då man stängde taket på arenan. Ösregn och blixtar gjorde att domaren inte ville ha öppet. Beslutet att från början ha öppet tak tog AIK, trots att arenabolaget varnade för ovädret.