Robin van Persie vet hur det är att spela på Old Trafford. Foto: Bildbyrån

Förre anfallshjälten återvänder till Old Trafford

Uppdaterad
Publicerad

Nuförtiden heter Manchester Uniteds anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic.

Men i motståndarlaget i kvällens Europa League-möte med Fenerbache återfinns ett bekant anfallsnamn.

”Nu spelar jag för Fenerbahce och jag vill prestera för mitt lag”, säger Robin van Persie till MUTV.

Kvällens Europa League-möte mellan Manchester United och Fenerbahce blir en speciell match för Robin van Persie. Det blir holländarens första match på Old Trafford sedan han lämnade United för den turkiska klubben sommaren 2015.

Den holländske anfallaren – som hunnit bli 33 år gammal – köptes av Sir Alex Ferguson från Arsenal och sköt direkt ligatiteln till United säsongen 2012/13. Han blev snabbt en favoritspelare hos United-fansen och totalt blev det 58 mål under de tre säsongerna på Old Trafford.

Europa League

”Fantastisk klubb”

I år är det Zlatan Ibrahimovic som är anfallsstjärna i United – medan Van Persie ska försöka sänka sin förra klubb. I en intervju med MUTV berättar holländaren om hur mycket han sett fram emot kvällens drabbning.

– Nu spelar jag för Fenerbahce och jag vill prestera för mitt lag, men det är klart att det är speciellt för mig att spela ”hemma” på en fantastisk arena med fantastiska fans mot en fantastisk klubb.

”Tufft för oss”

United har chansen att gå förbi gruppettan Fenerbahce i kväll vid en seger. Och Van Persie är medveten om att hans Fenerbahce är underdogs.  

– Det blir tufft för oss. United är favoriter, men man vet aldrig vad som kommer att hända. Jag ser fram emot en trevlig kväll och att njuta av hela erfarenheten.

Matchen startar 21.05. Zlatan Ibrahimovic finns med i Uniteds matchtrupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet