Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
VAR missade spelaren som skulle fått målet godkänt

VAR:s jätteblunder – missade bilderna på Candreva vid Juventus avgörande

Uppdaterad
Publicerad

Det var en galen avslutning i Serie A-matchen mellan Juventus och Salernitana där VAR dömde bort hemmalagets ledningsmål i 94:e minuten för offside.

I Italienska medier sprids nu bilder som avslöjar VAR:s jättemiss.

Juventus anfallare Arkadiusz Milik nickade in 3–2 i 94:e minuten mot Salernitana på en hörna. I segerjublet tog han av sig tröjan och fick sitt andra gula kort i matchen. Där och då verkade han bry sig mindre om det.

Men efter videogranskning bedömde VAR att lagkamraten Leonardo Bonucci medveten försök skarva in bollen ur en offsideposition och därmed dömdes målet bort. Bråk utbröt i samband med videogranskningen och ytterligare två spelare och en ledare utvisades.

Efteråt började det spridas bilder i sociala medier som gjorde situationen än mer kontroversiell. Gazetta dello Sport synar missen och skriver ”Titta på Candreva” och syftar på Antonio Candreva i Salernitana som tydligt syns upphäva offsiden på Bonucci. Med domarna i VAR-rummet missade att Candreva befann sig i offsideposition och matchen slutade 2–2, vilket gör att Juventus just nu ligger sjua i tabellen och Salernitana tia.

Se situationen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.