Vardy historisk – slog nytt målrekord

Jamie Vardys otroliga resa bara fortsätter. Leicesteranfallaren gjorde 1-0 hemma mot Manchester United och är därmed första spelare någonsin att göra mål i elva(!) matcher sedan Premier League startade 1992.

Vardy, som under stora delar av sin karriär huserat i långt ner i det engelska divisionssystemet, har under de senaste åren tagit sig hela vägen till Premier League där han den här säsongen gjort succé i Leicester som är det stora skrällaget så här långt och befinner sig i toppen av tabellen.

Innan seriefinalen mot Manchester United delade Vardy målrekordet med före detta storanfallaren Ruud van Nistelrooy på mål i tio raka matcher. Vardys ledningsmål för Leicester i den första halvleken innebär att han nu är ensam rekordhållare.

– Det är en stor bedrift, men när jag vaknade i morse tänkte jag inte på rekordet utan på matchen. Just nu är det svårt att förstå, det här kommer säkert sjunka in senare, säger en blygsam Vardy.

”Du är nummer ett nu”

Den före detta United-stjärnan Ruud van Nistelrooy passade i alla fall på att hylla Vardy. ”Du är nummer ett nu”, hälsade han på sociala medier.

Men det finns dock en som är snäppet vassare än Vardy. Sheffield Uniteds Jimmy Dunne gjorde nämligen mål i 13 raka matcher säsongen 31/32 i dåvarande division ett.

Hur gick det i matchen då? Manchester United kvitterade strax innan halvtid till 1-1 genom tysken Bastian Schweinstiger som satte dit pannan på en hörna, den andra halvleken slutade mållös och seriefinalen slutade med delad pott.