Jamie Vardy placerar in 1-0-bollen bakom Vito Mannone. AP:s fotograf Scott Heppell hade en perfekt vinkel. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Vardys mål ger Leicester drömläge

Skyttekungen Jamie Vardy bröt en fem matcher lång måltorka när Leicester vann med 2-0 i Sunderland. Det sensationella guldet kommer allt närmare efter hans två mål. Laget är sju poäng före Tottenham med fem omgångar kvar.

– Det var en viktig seger i en tuff match. Vi gjorde två mål och tog tre poäng. Det här kommer vi att njuta av resten av dagen och sedan är det dags att gå till träningsplanen igen, säger Vardy till Viasat.

I mitten av andra halvlek spelade Danny Drinkwater upp bollen i mitten där Jamie Vardy satte full fart och placerade in 1-0-bollen bakom Sunderlands målvakt Vito Mannone.

På tilläggstid högg Vardy igen och överlistade både försvar och målvakt och rullade in 2-0 i tom målbur.

Jagar första guldet i klubbens historia

De tillresta fansen var i sjunde himmelen och sjöng ömsom om guldet och ömsom om hån mot Tottenham, som är enda realistiska hotet mot Leicesters första ligaguld under klubbens 132-åriga historia. I dag säkrades för övrigt en plats i Champions League till hösten, en milstolpe i klubbens historia.

– Vi har några matcher kvar, säger Drinkwater varnande med fem matcher kvar.

Efter fyra raka 1-0-segrar bröts den sviten på ett trevligt sätt för Leicester, som alltså hållit nollan i fem hela matcher och en halvlek (i 2-2-matchen mot West Bromwich), vilket är åtta timmar och 15 minuter.