Foto: Bildbyrån

Värvade Kiese Thelin – efter snack med Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Malmö fick bra betalt och Isaac Kiese Thelin själv får chansen som utlandsproffs i Frankrike. Alltihop – till stor del tack vare Zlatan Ibrahimovic. – Jag slog en signal till Zlatan som sa att Kiese Thelin var en seriös och bra kille, säger Bordeauxs tränare Willy Sagnol till franska medier.

I dag bekräftar Malmö FF att Isaac Kiese Thelin är såld till franska Bordeaux.

Sagnol hade egen erfarenhet av Kiese Thelins talanger. När Sverige kvalade till u21-EM stod Frankrike för motståndet, och på den tiden var det Willy Sagnol som basade över de unga fransoserna. Men för att bli helt övertygad om att det var just den värvningen som hans nuvarande lag Bordeaux skulle göra, lyfte han luren och ringde Sveriges världsstjärna.

– Jag slog en signal till Zlatan som sa att Kiese Thelin var en seriös och bra kille. Det är en sådan spelartyp vi behöver i Bordeaux. Han går en mycket ljus framtid till mötes, berättade Bordeauxs tränare Willy Sagnol till franska medier.

Enligt uppgift landade affären med Kiese Thelin på runt 40 miljoner kronor. Pengar som kan ses som en god investering, om man ska tro Sagnol.

– Vi vet att han antagligen bara kommer att ”passera” hos oss, för jag förutspår en mycket ljus framtid för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.