Foto: Bildbyrån

Växjö efterlyser fler powerplay

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå vann senast på bortais (3–0) och utjämnade mot Växjö i finalen. Det står 1–1 i matcher inför den tredje omgången i Skellefteå Kraft Arena.

– Vi visade en enorm offervilja senast  där vi täcker skott och tog oss in bra på mål i anfallszonen, något vi pratat om efter första matchen som vi behövde förbättra, säger Saik:s ass tränare Stefan Klockare till klubbens hemsida.

Växjö efterlyser fler powerplay. Laget har bara fått chansen en gång i den spelformen på tre matcher.

SHL

– Det visar på att vi möter ett väldigt diciplinerat lag och det säger jag inte ironiskt. De är väldigt diciplinerade och vi kanske behöver röra mer på fötterna för att pressa dem i vissa lägen. Jag tycker att domarnivån har varit väldigt hög på det området, sa Växjös tränare Sam Hallam efter senaste matchen.

Inget av lagen har alltså vunnit sin hemmamatch så här långt, för att jämföra med de fem grundspelsmatcherna där samtliga kamper slutade med hemmaseger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet