Nicklas Bärkroth och hans IFK Norrköping jagar allsvensk serieledning i dag. Foto: Bildbyrån

”Vi är inte jättevana att förlora matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i kvalet till Champions League sticker IFK Norrköping emellan med en ligamatch mot Östersund.

Den regerande mästaren hoppas på något bättre än den 1-3-förlust man led mot norska Rosenborg.

”Det är skönt att få en ny uppgift så att man inte behöver älta den förlusten mer än nödvändigt”, säger Nicklas Bärkroth, som jagar serieledning i dag, till SVT Sport.

För IFK Norrköping väntar i dag hemmamatch mot allsvenska nykomlingen Östersund. Den regerande mästaren befinner sig mitt i tätt spelschema. I onsdags förlorade man det första kvalmötet med Rosenborg i Champions League och redan på onsdag väntar returmöte på hemmaplan.

– Det är skönt att få en ny uppgift så att man inte behöver älta den förlusten mer än nödvändigt. Nu är det fullt fokus på allsvenskan och det ska bli roligt, säger IFK Norrköpings Nicklas Bärkroth till SVT Sport.

Men någon jakt på revansch efter förlusten i Norge är det inte tal om.

– Nä, inte på det sättet. Vi är inte jättevana att förlora matcher och tycker inte att det är roligt alls. Vi vill vinna i allt vi håller på med och det finns en liten lusta inom oss själva att vinna igen.

”Är påfrestande”

Tre matcher på en vecka är dock något som kan bli slitsamt i längden.

– Det är påfrestande för en trupp och för ett lag. Det handlar om att ha många spelare i bra fysisk form såklart och det tycker jag att vi har. Vi har, peppar peppar, haft en hyfsad tur med skador och så vidare och vi har hyfsat samma startelva i match efter match. Än så länge har vi inte känt några trötthetstecken. Det är ett tufft schema att spela såhär hela tiden, men det känns bra i alla kroppar, säger Bärkroth.

Norrköping är obesegrade de senaste åtta allsvenska omgångarna. Men tre kryss precis innan EM-uppehållet gjorde att man tappade serieledningen till MFF.

– Vi vet att vi är svårslagna och det är en styrka i sig. Man kan inte älta kryssen för mycket. Vi är extremt bra på att tänka att varje match är en ny uppgift, det är en av våra främsta egenskaper.

”Östersund är ett bra lag”

För Östersund är matchen en chans att lägga ytterligare mark mellan sig och bottenskiktet på tabellen. Senast mot Jönköping Södra blev det 1-0-seger i en match man kontrollerade från start till mål. För ÖFK – som parkerar på åttonde plats i allsvenskan – är det redan fem poäng ner till Hammarby på kvalplatsen.

– Östersund är ett väldigt bra lag och har tagit mycket poäng så det handlar om att vara påkopplade i dag. Men vi vet att om vi gör vad vi ska och gör det bra så har vi stora möjligheter att vinna, säger Bärkroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.