Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Victor Nilsson Lindelöf om en eventuell återkomst till VSK Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf öppnar för en återkomst till Västerås SK

Uppdaterad
Publicerad

Västerås SK är tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 1997.

Nu öppnar landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf för att återvända till klubben.

– Jag har aldrig spelat i allsvenskan, klart det vore kul att få komma hem, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf, 29, lämnade Västerås SK som 18-åring efter att ha fört upp klubben till Superettan säsongen före. Sedan dess har backen spelat utomlands och tillbringat de senaste åren i storklubben Manchester United.

Men efter att VSK tagit klivet tillbaka till allsvenskan medger den svenska landslagskaptenen att en återkomst till hemklubben kan vara aktuell inom några år – förutsatt att laget fortfarande är kvar i den högsta serien.

– Vi får se hur kroppen mår om några år. Jag vill inte komma hem och spela halvskadad och inte prestera på en bra nivå, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Men om VSK är i allsvenskan. Är de ditt givna val?

– Absolut, det tror jag att det kommer att vara. Att få komma hem och spela för VSK hade varit väldigt roligt. Skulle det vara så att jag vill komma hem så är det högst på listan.

Hör Lindelöf resonera om en återkomst till VSK i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.