Gaelle Enganamouit jublar efter ett mål för Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

Viktig seger för Eskilstuna United

Eskilstuna United hänger på Rosengård i toppen av damallsvenskan efter segern hemma mot Kristianstad med 2–0. United är nu bara två poäng bakom Rosengård.

Ledningsmålet mot Kristianstad kom i den första halvleken. Efter en snabbt slagen frispark från Petra Larsson nådde bollen Sara Thunebro som i sin tur hittade en fristående Felicia Karlsson i mitten av straffområdet och satte 1–0 till hemmalaget.

United hade mängder med chanser att göra både ett och två mål till men gästernas Brett Maron i målet räddade gång på gång. Tills det var en minut kvar, då hittade Gaelle Enganamouit rätt när hon kom fri med Maron. Och segern var därmed säkrad.

Damallsvenskan 2015

Seger för norrbottningarna

Dagens andra damallsvenska match slutade med seger borta för Piteå mot Vittsjö. Resultatet skrevs till 0–3 efter mål av mittbackarna Emelie Lövgren och Faith Ikidi, dessutom fortsätter skyttedrottningen Pauline Hammarlund göra mål. Forwarden är nu upp i totalt tio mål och leder den damallsvenska skytteligan. Piteå ligger på fjärdeplats i tabellen en poäng bakom trean Linköping. Vittsjö återfinns på sjundeplats.