Foto: TT Nyhetsbyrån

Viktig seger för Norrköping i bottenstriden

Uppdaterad
Publicerad

Bottenstiden i allsvenskan är stenhård.

Fyra lag slåss för att klara sig kvar.

Två av dem möttes i kväll.

Vinnare: Norrköping.

Inför kvällens match låg Norrköping på kvalplats i den ytterst jämna bottenstriden i allsvenskan. Två placeringar före, men med samma poäng, låg Gefle. I kväll möttes de.         

Matchen var med andra ord riktigt viktig. Och det blev gästerna Norrköping som tog ett stort steg närmare nytt kontrakt. De vann med 2–1. Båda Norrköpings mål gjordes i den första halvleken. Gelfes reducering var det sista som hände i matchen.

Allsvenskan 2014

– Vi gör en fantastisk match, säger Norrköpings lagkapten Andreas Johansson.

– Vårt anfallsspel är bra, vi skapar många chanser. Matchen ska vara stendöd långt innan, säger Norrköpings tränare Janne Andersson till C More.

Gefle buades ut

Segern var rättvis. Norrköping dominerade matchen under större delen av matchen. Gefle var riktigt blekt och blev utbuat av hemmapubliken på Strömvallen. Den enda spelaren som gjorde en riktigt bra match var målvakten Emil Hedvall. Hade han spelat sämre hade Norrköpings segermarginal blivit större.

– Vi har för dålig kvalitet offensivt vilket gör att vi blir lite osäkra. Vi skapar alldeles för lite chanser, säger Gefles tränare Roger Sandberg till C More.

”Inte här det avgörs”

I och med resultatet är det nu Falkenberg som är på kvalplats, en poäng före Mjällby. De har dock en match mindre spelad än Gefle, som har lika många poäng.

– Det är inte här det avgörs. Vi har två matcher kvar och har avgörandet i egna händer. Vi ska hålla oss kvar, det är allt som betyder nåt, säger Sandberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet