Jesper Gustafssons Mjällby vann med 1–0. Foto: Jonas Gustafsson/Bildbyrån

Viktiga poäng för Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Tabelljumbon Mjällby tog tre viktiga poäng hemma mot Gais i superettan. Segersiffrorna skrevs till 1–0 och det var Jesper Gustavsson som fixade vinsten.

Mjällby parkerar i botten av superettan, men hemma mot tian Gais fick man lämna planen som segrare. Och det var firma Gustavsson/Löfqvist som låg bakom segern. I den 59:e minuten fick hemmalaget en hörna. Upp från sin mittbacksposition lunkade Jesper Gustavsson som fick en mycket väl slagen hörna från David Löfqvist. Det var bara för Gustavsson att sätta dit huvudet och sätta sitt första mål i Mjällby-tröjan.

– Som mittback att få nicka in bollen är alltid roligt, det är inte ofta man får göra det, säger Gustavsson till TV4 Sport.

Superettan 2015

Gais tryckte på

Det var Gustavssons blott andra match i klubben.

– Jag ska hjälpa laget att stanna kvar.

Gais tryckte på för kvittering men ett tröttkört Mjällby orkade stå emot och man minskade där med avståndet upp till Brommapojkarna som ligger på placeringen ovanför.

– Nu tar vi nya tag och taggar vidare mot hösten, så ska vi se till att hålla oss kvar i superettan, säger Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet