Viktiga matcher i kväll för Lisa Dahlkvist och Emma Berglund. Foto: Bildbyrån

Viktiga VM-test för nyckelspelarna

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelas sista omgången i Damallsvenskan innan VM-uppehållet och för de blågula nyckelspelarna Lisa Dahlkvist och Emma Berglund väntar viktiga test inför Kanada. ”Jätteviktigt att det fungerar för Lisa ikväll”, säger assisterande förbundskaptenen Lillie Persson till SVT Sport.

Ikväll startar Örebros landslagsstjärna Lisa Dahlkvist mot Eskilstuna när allsvenskan spelar sista omgången inför VM i Kanada. Det är nästan en månad sedan Dahlkvist spelade match senast och hon hoppas att höften håller .

”Det ska bli jättekul att spela igen”, skriver hon till SVT Sport .

Damlandslaget i fotboll

Förbundskaptenerna Pia Sundhage och Lilie Persson följer spänt de fem matcherna ikväll och har extra koll på nyckelspelaren.

 – Jätteviktigt att det fungerar för Lisa ikväll och att höften inte krånglar, verkligen kul att se henne i spel igen”, hälsar assisterande förbundskaptenen Lillie Persson, när SVT Sport ger henne beskedet om Dahlkvists start.

Berglund osäker

Persson är också oroad för Rosengårds mittback Emma Berglund som stod över senaste matchen på grund av en lårskada.

– Det är inte bra med en sådan skada så nära VM och hon har spelat bra med Nilla Fischer i mittförsvaret. Det är väl tyvärr tredje gången Emma känner av låret i år och det är inte jättebra inför VM då man helst vill ha med spelare som spelat mycket matcher och kunnat har hela träningsveckor med högsta intensitet. Nu har ju Emma tränat bra i veckan så jag hoppas full satsning ikväll, säger Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet