Villas första vinst sedan före jul

Uppdaterad
Publicerad

I den fjärde tilläggsminuten rullade Aston Villas Cristian Benteke iskallt in 2-1 på straff mot West Bromwich. Det var en efterlängtad seger för storlaget i Birmingham.

West Broms målvakt Ben Foster missade i ett par sekvenser efter varandra och fällde Matthew Lowton i sin resultatlösa jakt efter bollen.

Det gav upphov till ett hejdlöst firande på Villa Park som firade som efter en cuptitel eller ett ligaguld. Sångerna dånade trots att ”bara” 31 000 var på plats. Det var ett tryck som saknats alldeles för länge på arenan.

Premier League 2014-2015

Laget hade sju raka förluster och gått mållösa i åtta av de tio senaste matcherna. Det var första segern i ligan sedan 7 december och första segern för nye tränaren Tim Sherwood som är ligans i särklass mest inlevelsefulle tränare.

Det var också första gången på 42 PL-matcher som Villa fick en straff.

– Vi vill inte vara kvar i bottenregionen längre utan siktar uppåt, säger Fabian Delph till Viasat.

I andra halvlek var West Broms svenske landslagsman Jonas Olsson uppe och värmde efter sidlinjen men blev aldrig inbytt. Olsson har den här säsongen endast medverkat i fem matcher (fyra i ligan och en cupmatch) för sitt West Bromwich.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet