Vinnare i första derbyt på tre år

Celtic vann mot Rangers i Old Firm – det första derbyt lagen emellan på över tre år. Både Mikael Lustig och John Guidetti spelade matchen.

En hård nick tidigt i matchen och ett monsterskott i krysset från distans bäddade för Celtic-seger i ligacupsemifinalen mot Glasgow Rangers (2–0) i det första mötet lagen emellan på tre år.

Rangers tillhör andradivisionen efter att ha blivit degraderade för några år sedan.

Guidetti

Mikael Lustig spelade 84 minuter för hemmalaget och i den 69:e minuten kom John Guidetti in i spel istället för 1–0-nickaren Leigh Griffiths.

Starka känslor

Den svenske anfallaren visade prov på  fin vilja och var nära att stånga sig igenom några försvarare men lyckades inte komma till några avslut.

I slutet blev Guidetti neddragen utanför straffområdet utan åtgärd från domaren. Han blev rejält upprörd av någon anledning och det uppstod tjafs med flera motståndare och lagkamrater fick gå emellan för att avstyra.

Celtic möter Dundee Uniteed i final den 15 mars.