Vid Stockholms Stadion har den dödade supportern hedrats. Foto: Anders Wiklund/TT

Vittne: ”Slogs ner oprovocerat”

Uppdaterad
Publicerad

Attacken som ledde till 43-åringens död var helt oprovocerad.

Det säger ett vittne till Aftonbladet.

Den 43-årige fyrabarnspappan som i går dödades inför matchen Helsingborg–Djurgården blev helt oprovocerat nedslagen. Detta enligt ett ögonvittne som Aftonbladet har pratat med.

– Det var tre personer som kom springande. En av dem slog en glasflaska i mannens bakhuvud. Han faller ihop och de börjar slå och sparka på honom. En av dem lyfter upp honom i hans halsduk och slår honom i huvudet. De två andra står vid sidan och sparkar mot hans rygg och mage.

Supporter död

”Helt oprovocerat”

Enligt kvinnan, som natten mot i dag ännu inte hade förhörts av polisen, så pågick misshandeln under flera minuter. Männen ska dessutom ha knuffat bort de personer som försökte hjälpa 43-åringen.

– Det var helt oprovocerat som jag uppfattade det. De tre männen verkade väldigt arga och skrek, säger hon.

”Florerar rykten”

Polisen vill inte bekräfta uppgifterna om tillhygget.

– Det florerar rykten om tillhyggen men vi väljer att inte kommentera det, för vi vill själva ha en säker bild av händelseförloppet innan vi vågar ge oss på en exakt beskrivning av vad som har hänt, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid Helsingborgspolisen, till Kvällsposten.

Däremot bekräftar polisen att 43-åringen överfölls av ett gäng ”eftersläntrare” på väg till Olympia.

– De deltog inte i någon av de större marscherna på väg till arenan, säger Westfold till Aftonbladet.

Undersöker om det finns kameror

De personer som togs in för förhör under gårdagen sitter fortfarande frihetsberövade och kan höras igen. Polisen kommer också att undersöka om det finns kameror längs vägen där dödsmisshandeln skedde som kan ge mer information om vad som hände och vilka som var på platsen.

– Vi har en brottsplats, nu måste vi försöka pussla ihop vem som var där när det hände och vad som hände, säger Ewa-Gun Westford, Skånepolisens informatör, enligt TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Supporter död

Mer i ämnet