Foto: TT Nyhetsbyrån

VM-spelarens första träning i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Den uruguayanske mittfältaren Diego Lugano gjorde i dag sin första träning för Häcken. – Jag ser det som en nystart, säger Lugano till SVT Sport.

I går blev Uruguays VM-kapten, Diego Lugano, 34, klar för Häcken – i dag gjorde han sitt första träningspass på svensk mark.

– Vi fick en förfrågan från hans agent för tre veckor sedan, om vi var intresserade. Jag sa ”det är klart”. Det är ju så man gör, fast man vet nånstans att det inte är lösbart. Men denna gång gick det hela vägen, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till TT.

allsvenskan 2015

– Jag ser det här som en nystart...och siktar mot Copa America, säger Lugano till SVT Sport.

Mittbacken har inte spelat en enda tävlingsmatch sedan landskampen mot Costa Rica vid VM i somras, då han var lagkapten för Uruguay. Men i det senaste världsmästerskapet blev han också knäskadad.

– Jag har fått behandling i USA och gjort en kort träningsperiod med landslaget. Nu är jag hel och vill spela, så att kroppen går igång för fotboll. Jag försöker alltid göra mitt bästa, säger han till TT.

– Här kan jag få lugnet och atmosfären som jag behöver för att komma tillbaka. Det gjorde mycket för mitt beslut.

Lugano tillhörde senast Premier League klubben West Bromwich och har alltså varit klubblös fram till i går. Kontraktet med Häcken gäller till 4 juni.

Tidigare klubbar

Nacìonal i Uruguay

São Paolo i Brasilien

Fenerbahce i Turkiet

Paris Saint-Germain i Frankrike

Malaga i Spanien

West Bromwich Albion i England

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet