Wahlqvist in – Olsson ut. Foto: Bildbyrån

Svensk backkris – även Olsson missar VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har drabbats av en mindre backkris inför fredagens VM-kvalmatch mot Frankrike. Ytterbackarna Mikael Lustig och Martin Olsson är skadade – och in i truppen kommer IFK Norrköpings Linus Wahlqvist. ”Det är klart att det påverkar vår planering”, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det är ett skadedrabbat Sverige som först reser till spanska Marbella, för träningsläger, innan man tar sin an Frankrike i VM-kvalet. Men förbundskapten Janne Andersson hade nog önskat sig bättre förutsättning. Hans trupp är sargad av flera skador – på tunga namn.

Under söndagen stod det klart att Mikael Lustig missar Frankrike-matchen. Det senaste återbudet kommer från vänsterbacken Martin Olsson.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är klart att det känns lite surt, men inte bara för landslaget. Jag vet hur gärna grabbarna ville vara här idag och ladda inför matchen på fredag, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

”Linus är en framtidsman”

Efter en tids besvär med baksidan av ett lår tvingas nu Olsson till rehabilitering. Och med även skadan på Mikael Lustig väljer nu förbundskaptenen att kalla in ersättare, som flygs till Spanien i detta nu. Det handlar om IFK Norrköping och U21-landslagets Linus Wahlqvist.

Linus Twitter.

– Linus har gjort det väldigt bra i både klubblaget och U21 och är definitivt en framtidsman. Det ska bli spännande att se honom i det här sammanhanget, säger Janne Andersson.

19-åringen gjorde sitt första A-landslagsframträdande under januariturnén i Abu Dhabi. Där det blev två inhopp. Men nu är det första medverkan i tävlingssammanhang för Wahlqvist.

Sedan tidigare står det klart att Isaac Kiese Thelin ersätter Marcus Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet