Foto: Reuters/Andrea De Silva

Warner ska avslöja allt han vet

Uppdaterad
Publicerad

Jack Warner, före detta vice ordförande i Fifa och en av flera som misstänks ha tagit emot mutor, gjorde sent på onsdagen ett tv-framträdande där han berättade att han tänker avslöja allt han vet om korruptionen inom Fifa.

I en tv-sändning på onsdagen sa Warner att han fruktar för sitt liv men att han kommer att berätta allt han vet för utredarna. Det handlar om Fifas internationella penningtransaktioner, som enligt Warner inkluderar den avgående ordföranden Sepp Blatter.

Warner påstår även att han har dokument som förbinder Fifa med valet i Trinidad och Tobago 2010.

FIFA

– Jag har hållit tyst av rädsla för att den här dagen skulle komma. Jag kommer inte göra det längre, sa han enligt Reuters.

– Jag vill inte längre hålla hemligheter för de som aktivt försöker förstöra landet.

Efterlyst av Interpol

Jack Warner är efterlyst av Interpol och är en av flera inom Fifa som misstänks ha tagit emot mutor. Han överlämnade sig själv till polisen förra onsdagen men släpptes senare mot borgen.

72-åringen har tidigare varit anklagad för korruption inom fotbollen och tvingades avgå 2011.

Igår kom uppgiften om att den förre fifa-toppen Chuck Blazer erkänt att han och flera andra medlemmar i exekutivkommittén tog emot mutor när Sydafrika fick VM 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet