Wendt petad – igen

Uppdaterad
Publicerad

Tongivande i det tyska topplaget Mönchengladbach. Men vänsterbacken Oscar Wendt ställs återigen utanför den svenska landslagstruppen. ”De jag har tagit ut bedömer jag just nu går före”, säger förbundskapten Erik Hamrén till SVT.

Bundesligas topp har återigen fått besök av Mönchengladbach, som just nu huserar på femte plats. Och 30-årige Wendt fortsätter succén i en av världens bästa ligor.

Men till playoff-matcherna mot Danmark ställs han utanför truppen.

EM-kval fotboll

– Det är en konkurrenssituation. I mitt tycke har vi fyra riktigt bra vänsterbackar som gör det väldigt bra i sina klubbar alla fyra. Då får jag bedöma lite också utifrån hur de har varit i matcherna hos mig i landslaget, säger Hamrén och fortsätter:

– Då bedömer jag att de jag har tagit ut, Pierre (Bengtsson) och Martin Olsson, går före Oscar och Ludwig (Augustinsson).

”Gör det bra i Tyskland”

SVT:s expert Daniel Nannskog tycker att Wendt är nära en landslagsplats, men också att Hamrén tagit ut rätt trupp.

– Det känns precis så som man skulle vilja se det. Givetvis kan man tänka Wendt. Han gör det bra i Tyskland, spelar hela tiden. Lite synd om honom kan jag tycka, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet