Foto: Bildbyrån

Wernbloom slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Europamästerskapet i Frankrike blev hans sista framträdande i den blågula tröjan. Nu slutar Pontus Wernbloom i landslaget. ”Det känns rätt att sluta nu” säger han.

Andreas Isaksson, Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic har tidigare annonserat att deras sejourer i landslagsdressen är över. Nu är det klart att CSKA Moskva–mittfältaren Pontus Wernbloom gör dem sällskap.

– Det känns rätt att sluta nu. En nysatsning med landslaget kräver att man minst har ett tvåårsperspektiv och jag känner helt enkelt att jag inte har den kraften och energin längre, säger Pontus Wernbloom till förbundets hemsida.

Herrlandslaget i fotboll

Bestämde sig under EM

Han har väntat med att meddela beslutet.

– Jag bestämde mig egentligen redan i Frankrike, men valde att ändå låta beslutet mogna i ytterligare ett par veckor. Nu känns det helt rätt att också meddela det.

Pontus Wernblooms landslagskarriär landar på 51 A–landskamper och 24 U21-landskamper. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet