Wernerson: ”Allt annat hade varit bättre”

Uppdaterad
Publicerad

SVT-experten Thomas Wernerson är inte förvånad över att Sepp Blatter blev omvald. Han hoppades på förändring. ”Allt annat hade varit bättre, för det hade varit en nystart”, säger han.

Det blev aldrig någon dramatik i Fifa-valet. Sepp Blatter vann den första omröstningen stort men inte med tvåtredjedels majoritet vilket krävdes. Utmanaren prins Ali bin Al-Hussein ansåg sig dock förlorad och gav upp.

– Jag är besviken att det blev så här. Men visste om hans populäritet. Han har stöd i många länder där korruption inte tas lika allvarligt som i vår del av världen, säger Thomas Wernerson.

FIFA

Wernerson hade hellre sett utmanaren som segrare i valet.

– Någon skojare sa att den här prinsen inte är någon idé att muta för att han inte behöver mer pengar. Allt annat hade varit bättre för det hade inneburit en nystart. Blatter börjar på minus 100.

Wernerson ställer hoppet till utredningen om oegentligheterna inom Fifa.

– Det är möjligt att Blatter inte har gjort något direkt. Men genom att titta bort och släppa fram andra har han köpt röster, så känns det.

– Den del av världen som inte gillar korruption och mutor kommer fortsätta undersöka till döddagar. Diskussionen om myglet tar inte slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet