Foto: SVT

Wernerson: ”En besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga EM-matcher i Sverige 2020. SVT Sports fotbollsexpert Thomas Wernerson är besviken – men menar att det är det dåliga ryktet kring nationlarenan som ställer till det. – Det är så mycket som hänt med Friends – folk som springer in och pussar Messi, säger Wernerson.

När EM-städerna 2020 offentliggjordes i dag blev Svenska Fotbollförbundet besvikna – de hade räknat med att ett par matcher skulle spelats på Friends Arena i Solna.

SVT Sports expert Thomas Wernerson håller med:

Fotbolls-EM 2020

– Klart att det är en besvikelse, för egentligen är Sverige en nation som skulle få vara med och arrangera, med den tradition och tidigare lyckade turneringar som dam-EM senast och även EM-92, säger han.

För mycket har hänt på Friends

Samtidigt menar Wernerson att den svenska nationalarenan inte håller måttet för fotboll på högsta internationell nivå.

– Det är så mycket som har hänt med Friends med dålig gräsmatta, taket som inte går att stänga och folk som springer in, som mot Argentina och pussar Messi. När man lägger det i vågskålen så är det till Friends nackdel.

– Uefa skulle aldrig gå ut och säga det, men jag är säker på att det är det som fällde avgörandet.

”Uefa har inte koll på detaljnivån”

Men Svenska Fotbollförbundet håller inte med.

– Jag tror verkligen inte att det har någon betydelse. Uefa har inte koll på den detaljnivån, säger förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till SVT Sport.

– Jag tror mer att det har att göra med en geografisk aspekt, Köpenhamn och Sankt Petersburg blev nu spelplatser och då kanske man inte vill ha även Stockholm, fortsätter Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2020

Mer i ämnet