Wernerson: ”Jag är inte förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt matchdax.se river Elfsborg Anders Svenssons kontrakt. Klubben vill dock har kvar mittfältsveteranen, om han sänker sin lön. Men det kommer inte hända, enligt SVT Sports expert Thomas Wernerson.

– Någon gång måste det vara stopp, säger han.

Nyheten slog ner som en bomb i dag.

Enligt sajten matchdax.se har Elfsborg sagt upp kontraktet med Anders Svensson.

38-åringen har ett kontrakt som gäller över ett plus ett år, och Elfsborg väljer att inte utnyttja optionen. Klubben vill dock ha kvar mittfältaren, om han sänker sin lön.

– Det är bara att acceptera att man är anställd som fotbollsspelare och att det är den verklighet som är. Jag var så klart lite förvånad, chockad och besviken, säger Svensson till matchdax.se.

SVT Sports expert Thomas Wernerson säger att han förstår Elfsborgs beslut.

– Jag är inte förvånad. Någon gång måste det vara stopp. Nu kommer Magnus Haglund in som ny tränare och han vill starta med ett blankt papper. Det ska han också få göra. Det är ett modigt beslut av Elfsborg, säger han.

Att Svensson kommer gå med på att sänka sin lön tror inte Wernerson.

– Jag är tveksam till det, det är ju inte roligt för honom att behöva gå ner i lön. Jag tror att Elfsborg gett honom det här förslaget för att vara hyggliga och för att inte stänga dörren helt.

I stället tror Thomas Wernerson att karrären kan gå vidare i Arabvärlden.

– Antingen där, eller i Indien. Där de stora pengarna finns, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.