Brassen David Luiz firar efter 1-0.

Chelsea säkrade sjätte Premier League-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea är engelska ligamästare säsongen 2016/2017.

Tre poäng behövdes – och det var precis vad man fick efter 1-0 borta mot West Bromwich.

– Fotboll är helt jävla fantastiskt, säger Cesc Fabregas i Viasats sändning.

Det såg länge ut som att Chelsea skulle gå mållösa från bortamötet med West Bromwich. Men efter att ha haft 70-30 i bollinnehav och över 20 avslut kom till slut det efterlängtade och matchavgörande målet i 82:e minuten.

Batshuayi stor matchhjälte

I ett långt anfall var inhopparen Michy Batshuayi sist på bollen när han från nära håll vräkte sig fram och stötte in bollen efter en framspelning i sidled från César Azpilicueta. Glädjen var total och målvakten Thibaut Courtois rusade ut till bänken där italienske tränaren Antonio Conte var helt vild av glädje.

– Vi har konsekvent varit det bästa laget i ligan, vi förtjänade det här, säger lagkapten Gary Cahill i Viasats sändning.

– Om jag ska vara ärlig trodde jag det skulle bli en sådan där dålig dag när bollen inte går in. Möjligen var vi lite nervösa av pressen. Men det här är det underbara med fotboll. Fotboll är helt jävla fantastiskt, säger Cesc Fabregas.

Sjätte ligatiteln

Inför matchen var förutsättningarna klara. Laget var sju poäng före tabelltvåan Tottenham med tre matcher kvar och en seger säkrade definitivt titeln. Titeln var klubbens sjätte som engelska ligamästare – fem av dem med backen John Terry i laget som gör sin sista säsong i Chelsea.

– Det har varit en ynnest att sitta bredvid och titta på, säger Terry.

Senast Chelsea vann ligan var 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.