Jättedrama när Manchester United vann – ny målsuccé för Ronaldo

Manchester United bortaslog West Ham efter jättedramatik i slutminuterna.

Först satte Jesse Lingard 2-1 i 89:e minuten, sedan tilldelades West Ham en straff i 95:e.

Mark Noble gick rakt från avbytarbänken till straffpunkten – men målvakten David de Gea räddade.

Cristiano Ronaldos succé i Manchester United fortsätter och i dag gjorde superstjärnan mål för tredje matchen på raken.

Efter dubbla fullträffar mot Newcastle och ytterligare en mot Young Boys i Champions League gjorde portugisen i dag sitt fjärde mål på tre matcher för sin nygamla klubb.

Bruno Fernandes slog ett perfekt avvägt inlägg in i boxen och Ronaldo kunde raka in sin egen retur från nära håll. Kvitterat till 1-1 i den 35:e minuten. Målet videogranskades men tv-bilderna visade att 36-åringen var onside.

Bara fem minuter tidigare hade hemmalaget West Ham tagit ledningen genom Said Benrahma som drog till från en position strax utanför Uniteds straffområde. Bollen styrdes via Raphael Varane, ändrade riktning och målvakten David de Gea var chanslös.

Galna slutdramatiken

I den 77:e minuten gick Ronaldo omkull i straffområdet efter en duell med Vladimir Coufal. Stjärnan kunde knappt tro sina ögon när domaren valde att fria i situationen och gestikulerade vilt.

Med bara minuter kvar såg matchen ut att sluta oavgjort, men då började galenskapen.

• Först skickade Jesse Lingard snyggt in 2-1 med ett välriktat skott i bortre krysset.

• Där efter gick Ronaldo omkull i straffområdet igen, men domaren friade.

• I stället var det West Ham som tilldelades en straff i den 95:e minuten efter att Luke Shaw blockerat ett inlägg med armen.

• Veteranen Mark Noble byttes in och gick rakt från avbytarbänken till straffpunkten – bara för att skjuta en straff som David de Gea räddade.

”Finns så många rubriker”

United vann med 2-1 och går nu upp på lika många poäng (13) som serieledande Liverpool efter fem spelade omgångar.

– Var ska man ens börja? Det finns så många rubriker bara under de sista fem minuterna. Ett fantastiskt slut på matchen. Helt otroligt, säger den förre stjärnan Michael Owen i engelsk tv.

Svenske Victor Nilsson Lindelöf lämnades utanför Manchester Uniteds trupp.

ARKIV: United-stjärnorna minns vilda festen: ”Ganska oprofessionellt”