Nilla Fischers Wolfsburgs är vidare till åttondelen i Champions League. Foto: Bildbyrån

Fischers Wolfsburg vidare efter viss nerv

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischers Wolfsburg hade med sig en 3–0-seger från bortamötet mot Hedvig Lindahls Chelsea. I kvällens retur tog London-laget ledningen – men Wolfsburg kvitterade sent till 1-1 och är vidare till åttondelsfinal i Champions League.

Eniola Aluko gav Chelsea ledningen i 43:e minuten efter en bjudning av Wolfsburgsförsvaret efter en huvudlös bakåtpassning. Landslagsbacken Nilla Fischer rusade för att hinna i fatt Aluko men hann inte fram med sin glidtackling.

Vid ställningen 1-0 vräkte sedan Chelseas Karen Carney bollen stenhårt i ribban. Om den gått in hade viss nerv skapats i jakten på en plats i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Men med tio minuter kvar gjorde den förra Rosengårdsspelaren Sara Björk Gunnarsdottir 1-1 efter att ha fått en fin träff i straffområdet och såg bollen segla in bakom Hedvig Lindahl i det vänstra krysset. Det tog bort den lilla spänning som fanns.

Nilla Fischer och hennes lagkamrater kunde jubla på AOK-stadion i Wolfsburg – med totalt 4-1 efter två matcher är fjolårsfinalisten vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.