Foto: TT Nyhetsbyrån

Yksel och Asper: ”Det blir tufft för MFF”

Uppdaterad
Publicerad

MFF-profilerna Mattias Asper (förstemålvakt i klubben 2002-2006) och Yksel Osmanovski (tidigare MFF-spelare och i dag lagledare i ett av klubbens ungdomslag) tittar i spåkulan inför kvällens match.

Duons dom: Det blir tufft för MFF, minst sagt.

– Juventus på bortaplan är en av de svåraste europeiska matcherna man kan spela, så Malmö får det tufft ikväll. Även om Juventus har några skador på innermittfältet så blir det riktigt tufft. Ska jag tippa ett resultat så tror jag att det blir 2-0 till Juventus, säger Mattias Asper och fortsätter:

– Ska Malmö kunna ha chans att ta poäng måste de få ihop försvarsspelet, det är A och O i internationell fotboll. Sätter Malmö försvarsspelet kan de hota framåt med de giftiga anfallsspelare som de har, säger Mjällbys målvaktsveteran, som stod i målet när MFF misslyckades i Champions League-kvalet mot FC Thun 2005.  ​

Yksel Osmanovski:

– Det blir en oerhört spännande match, Juventus är utan tvekan ett av de bästa lagen i Europa. Men det gäller att tro på sig själv, har Malmö FF en riktigt bra dag och Juventus har en sämre dag så kan det gå vägen och Malmö kan ta en poäng

Men inte 3 poäng..?

– Nej det är ändå juventus på bortaplan så tar man en poäng är det riktigt bra, så jag tippar 1-1 i matchen, säger det tidigare italienproffset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.