Foto: TT Nyhetsbyrån

Ytterligare en Fifapamp avstängd

Uppdaterad
Publicerad

Fifaskandalen rullar vidare.

Nu stängs Enrique Sanz, generalsekreterare för Nord- och Centralamerika samt Karibiens fotbollsförbund, av från alla fotbollsrelaterade aktiviteter efter att nya uppgifter kring den påstådda korruptionen framkommit.

Nord- och Centralamerikas samt Karibiens fotbollsförbund, CONCACAF, skakas på nytt av Fifaskandalen som rullades upp förra veckan.

Fifas etiska kommitté stänger nu av generalsekreteraren Enrique Sanz tillfälligt. Under måndagen meddelade kommittén att beslutet togs efter att nya fakta i fallet presenterats, dels genom kommitténs egen undersökning och dels genom amerikanska åklagare, skriver Reuters.

FIFA

Enrique Sanz har suttit på posten som generalsekreterare sedan 2012.

Förre ordföranden försatt i husarrest

Även två kongolesiska tjänstemän har stängts av under dagen, och under måndagskvällen kom uppgifter att också Nicolas Leoz, ordförande för Sydamerikas fotbollsförbund mellan 1986 och 2013, har försatts i husarrest.

Det var i onsdags som schweizisk polis grep sju högt uppsatta fotbollsledare i Zürich på begäran av amerikanska myndigheter. Totalt är fjorton personer misstänkta för korruption och mutor i samband med valet av värdländer till VM 2018 och 2022. Bland de gripna i onsdags fanns CONCACAF:s ordförande Jeffrey Webb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet