”The special one” José Mourinho – tränare i Zlatans Manchester United.

”Zlatan är fantastisk med de unga spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har fått en succéstart i Manchester United.

Både på och utanför planen, enligt José Mourinho.

”Han är fantastisk med de unga spelarna. Zlatan är en gåva för Rashford”, säger portugisen enligt Evening Standard.

Zlatan Ibrahimovic har redan gjort avtryck i Manchester United. I sin första match för klubben – en uppvisningsmatch mot Galatasaray – cykelsparkade han in sitt första mål.

När han i helgen gjorde sin första tävlingsmatch – den engelska supercupen – nickade han in 2-1-målet som innebar den första titeln i United.

Vill ha Zlatan två år

Svensken har skrivit ett ettårskontrakt med klubben, med option för ytterligare ett år. United-tränaren José Mourinho är nöjd med sin värvning, och verkar fast inställd på att utnyttja den där optionen.

– Vi är så glada att ha honom i två år, det som förmodligen blir hans två sista år i karriären. Han kunde förmodligen inte ha hitta en större liga att avsluta sin karriär och vi hade inte kunnat hitta en bättre anfallare. Han ger oss stabiliteten vi behöver, säger Mourinho enligt Evening Standard.  

Skämtar att han är ”Gud”

Portugisen hoppas att Zlatan kan bli en bra mentor åt supertalangen Marcus Rashford, 18.

– Han är fantastisk med de unga spelarna. Zlatan är en gåva för Rashford.

Mourinho belyser också Zlatans betydelse som stämningshöjare:

– Ibrahimovic är en bra kille. Det han säger, säger han som skämt. Han är en kille som kan gå fram till materialaren och säga ”ger du Gud en handduk är du snäll” och sen skratta hejdlöst. Bilden av honom utåt är inte han. Han är en fin kille.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.