Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan bekräftar bud från Milan

Uppdaterad
Publicerad

Under dagens presskonferens inför landslagets EM-kvalmatch mot Ryssland på lördag berättade Zlatan Ibrahimovic att han fått ett bud från Milan.

– Det var konkret. Men jag sa tidigt att jag skulle stanna i PSG. Jag trivs bra här och vi har ett mycket bra lag, säger Ibrahimovic.

Zlatan ville inte fördjupa sig i hur nära det var en övergång. Det var sommarens stora silly-snackis och ansedda Gazzetta dello Sport skrev till och med att övergången var klar. Ryktena om den eventuella övergången levde ända tills transferfönstret stängdes i måndags.

EM-kval fotboll

– När det gäller intresse från andra klubbar får du ta det med Mino (Raiola, agenten). Det är han som sköter sånt. Men jag tar sånt som en komplimang, det visar att man presterat, säger Zlatan.

För mycket jobb i samband med en flytt

Ibrahimovic säger att han aldrig övervägde att lämna Paris i somras.

– Mitt beslut är att jag mår bra, jag trivs där, jag har det bra i PSG, klubben utvecklas, blir större för var dag som går. När man har det bra, varför ska man flytta? Om man ska göra en flytt är det mycket som ska göras. Jag har gjort det några gånger. Men jag trivs bra.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tror att Ibrahimovic planerat framtiden, vad som händer efter nästa säsong, redan nu.

– Det betyder att han trivs bra i Paris och jag har alltid trott att han ska avsluta karriären i USA och har planerat allt. Han har ju en bra kompis i David Beckham (som har ett förflutet i Los Angels Galaxy). Det är ju det som är så häftigt med Zlatan att man inte vet hur det kommer att bli, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet