Zlatan Ibrahimovic mötte media. Foto: Scanpix

Zlatan: ”Det blir en helt annan match”

Uppdaterad
Publicerad

-Jag har det största ansvaret, säger Zlatan Ibrahimovic till media inför VM-kvalet borta mot Irland.

– Det blir en helt annan match än hemma (0-0). Då stängde de många ytor för oss. Det var en svårspelad match. Jag tror att de kommer att attackera mycket mer nu.

Om inget oförutsett händer kommer Zlatan att bilda anfallspar med Johan Elmander, som nyligen flyttade till Norwich.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

– Det känns som att han fått en nytändning i sitt nya klubblag, säger Zlatan.

-Mot Irland ska vi köra på som vi gjort. Det gäller att inte upprepa matchen på Friends, nu är det bara att skjuta bollen i mål.  Vi måste hitta lugnet i vårt spel och där har jag det största ansvaret. Vi måste hjälpa varandra och göra det enkelt, som mot Norge, säger Zlatan.

”Erik har gjort det bra”

Han hoppas att många svenska supportrar finns på plats i Dublin på fredag. -Det betyder mycket och gör det enklare, säger han.

Zlatan fick frågan om han ville att Erik Hamrén skulle fortsätta som förbundskapten om Sverige missar VM.

-Ja det tycker jag. Erik har gjort det bra. Vi fick uppleva EM tillsammans men det blir svårare nu med playoff, de andra nationerna utvecklas också. Men det är inte jag som bestämmer, säger PSG-stjärnan.

Zlatan slår fast att det är hans uppgift att göra mål och skapa målchanser för sina lagkamrater.

-Jag fortsätter att spela så länge jag kan i landslaget, även om vi inte når VM. Jag känner att jag utvecklas och lägger av först när de utnyttjat mig fullständigt, säger Zlatan och skrattar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet