Zlatan ger hopp i Manchester

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic betyder mer för Manchester än enbart det sportsliga. I en tid av ekonomisk oro så ger superstjärnans val av United att många fått något att glädjas åt. ”Tajmingen var perfekt”, säger Kelly Watson från arbetarområdet Salford.

Manchester är en tidigare industristad i förändring med drygt 2.5 miljoner invånare i storstadsområdet.

Bara en bit bort från Old trafford ligger staden Salford. Här kämpar många för att få vardagen att gå ihop och tuffare blev det efter brexit men Zlatans kontraktsskrivning med United väcker hopp.

”Perfekt tajming”

– Det var en perfekt tajming. Många har varit oroliga den senaste tiden med tanke på vår relation till EU och kaoset med våra egna politiker. Nu fick folk något att glädjas över, säger fotbollsmamman Kelly Watson som bor i Salford.

”Har visat att det går att lyckas”

Hennes man Andy Watson är tränare för det lokala ungdomslaget Barr Hill.

– Många av ungdomarna här kommer från liknande uppväxt då det här är ett arbetarområde. Zlatan har visat att det går att lyckas trots förutsättningarna och jag hoppas att det kan motivera dem ännu mer att försöka nå sina drömmar att bli fotbollsproffs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.