”Jag har tagit över engelsk fotboll, det tog mig tre månader” säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med Manchester Uniteds hemsida. Foto: Bildbyrån

Zlatan: ”Har tagit över engelsk fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har gett tvivlarna svar på tal. ”Jag är Zlatan erövraren. Jag har tagit över engelsk fotboll, det tog mig tre månader”, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med Manchester Uniteds hemsida.

Med 13 gjorda mål, är det bara Chelseas Diego Costa som ligger före Zlatan Ibrahimovic i Premier Leagues skytteliga. Men det är inte skytteligatiteln som är hans stora mål.

– Jag jagar inte någon. Jag jagar Premier League-titeln. Det är mitt mål. Det individuella kommer i andra hand. Det är en bonus för alla spelare, säger Ibrahimovic.

Det fanns de som tvivlade på att Zlatan skulle lyckas i Premier League. Bland annat förre stjärnan, och United-spelaren Michael Owen. Men Zlatan har tystat Owen och de andra som har tvivlat. United går som tåget i både ligan och cuperna, och Zlatan dominerar i spelet.

”Kommer tvinga dem att slita”

Efter en svajig start har United radat upp segrarna på slutet med nio raka matcher utan poängförlust.

– Vi har haft våra dippar, och vårt spel har varit upp och ned. På slutet har vi börjat vinna, och vi har blivit mer stabilt som lag. Vår coach har hittat sin linje, vilket inte är så lätt när man är ny som coach i en klubb och vill sätta sin filosofi på spelet, säger Zlatan Ibrahimovic.

– Jag sa från början att sakta, sakta, kommer vi bli bättre och vi behövde klicka som lag. Nu ser man vilken identitet laget har hittat. Vi hittar varandra bra, men jag tycker att det kan bli ännu bättre. Och vi kommer bli bättre, vi jobbar hårt för det, fortsätter han.

Zlatan tror att ligan kommer att avgöras under andra halvan av säsongen.

– Vi väntar på att de andra lagen ska ha sina svackor, göra misstag och då kommer vi att vara där. Vi kommer tvinga dem att slita fram till slutet för jag tror att den andra halvan av säsongen är det som avgör. Jag vet vad vi vill ha, och vi vill visa det, säger Zlatan Ibrahimovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.