Zlatan Ibrahimovic är i målform inför playoff-matcherna mot Danmark. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan i målform inför Danmarksmatcherna

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic visade utmärkt form inför playoff-mötena med Danmark genom att göra två mål i Paris SG:s 5-0-seger mot Toulouse.

– Jag måste bli frisk först, säger Zlatan, som dragits med en förkylning under de senaste veckorna, i sin app ”Zlatan Unplugged” om känslan under dagen.

I den 18:e minuten gjorde svensken 2-0 genom att nicka in bollen framför mål och sedan få tillbaka den serverat på ett silverfat av en back i Toulouse som nickade tillbaka den till Zlatan som tackade och enkelt nickade in bollen från nära håll.

Ligue 1

4-0 gjorde han efter att nyinbytte Lucas hade haft uppvisning med en soloräd och avlossade ett tung skott som målvakten tippade ut. Zlatan högg effektivt på returen. Det var sjätte ligamatchen i rad som Zlatan gjorde mål, personligt rekord för hans tid i Paris SG.

Dessutom var Ibrahimovic med i uppbyggnaden av Lucas 3-0, ett mål brasilianaren snyggt satte upp och sedan avslutade med att nicka in bollen.

För säkerhets skull passade Zlatan fram Ezequiel Lavezzi i djupet inför dennes 5-0 i friläge. PSG leder nu ligan med 13 poäng med en match mer spelad än tvåorna Lyon, Saint-Etienne och Angers (har precis som PSG spelat 13 matcher).

Toulouse gjorde en mycket svag match och visade varför man ligger på nedflyttningsplats.

I morgon inleds Sveriges landslagssamling på Friends inför hemmamötet med Danmark nästa lördag och bortareturen i Köpenhamn tisdagen den 17 november. I morgon är det också den traditionsenliga Fotbollsgalan på Globen. Där kan Zlatan få hämta ut sin tionde guldboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet