Zlatan Ibrahimovic trvis med livet som pensionär. Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic om livet som pensionär: ”Känner mig riktigt avslappnad”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har många gånger pratat om att han var orolig inför livet efter karriären.

Hur går det nu då, när han varit pensionär i tre veckor?

Bra, verkar det som.

– Jag känner mig riktigt avslappnad, säger han.

För drygt tre veckor sedan meddelade Zlatan Ibrahimovic att han lägger av.

Och den dagen, när karriären skulle ta slut, har han tidigare pratat om som en dag som stressar honom.

– Det är lite panik att sluta för ”vad händer efteråt?” Det är också en utmaning som jag har framför mig, sade han så sent som i mars.

”Riktigt avslappnad”

Men han tycks trivas med livet som fotbollspensionär. När han i dag mötte media i samband med ett reklamjobb i Bergamo berättade han att han tycker att livet just nu är bra.

– Jag känner mig riktigt avslappnad. Överraskande nog, för jag trodde inte att det skulle vara så. Jag trodde att jag skulle känna mig mer stressad, men istället känns det rätt lugnt, sade han, enligt flera olika italienska medier, och svarade också på frågan om han ska återvända till Milan.

– Jag är stolt över det faktum att folk vill se mig i Milan i en annan roll. Milan kommer att finnas kvar i mitt hjärta, det jag har gått igenom med klubben är något som kommer att finnas kvar i mig. Och att se fansens passion här i dag är något som ger mig mycket, sade han, och lade senare – lite skämtsamt – till:

– Nu ska jag ta mig lite tid så får vi se vad som händer. Det har bara gått tre veckor. Kanske gör jag comeback? Man vet aldrig. Kanske är jag med på Milans försäsongsträning om en månad, haha.

KLIPP: Se när en tårögd Zlatan Ibrahimovic tackas av

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic tackades av – se känslosamma scenerna i spelaren Foto: C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.