Zlatan: Det finns intresse från Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Många vill se Zlatan Ibrahimovic i Premier League.

Och Premier League vill ha Zlatan.

I alla fall åtminstone ett lag.

”Det finns ett intresse”, avslöjar han.

Det kan bli Premier League-spel för Zlatan Ibrahimovic nästa säsong. På dagens presskonferens i Stockholm bekräftade han att han inte för några diskussioner med PSG, och att det finns intresse från de brittiska öarna.     

– Det finns ett intresse. Yes, det kan jag bekräfta. Vi får se vart det leder. Nu går vi igenom allt. Vad vill jag? Sen får vi se vem som vill mest? Det är som ett äktenskap, båda ska vilja samma sak, sade han.

Han hade dock mycket gott att säga om Premier League:

– Jag tror att det är den mest uppmärskammade ligan i världen, den det snackas mest om. Jag har spelat i fantastiska länder, där varje liga har sina fördelar och nackdelar. Det är samma med Premier League.

Frun bestämmer inte 

Tror ni att familjens vilja spelar roll i frågan om var Zlatan Ibrahimovic ska spela nästa säsong? Då kan ni tänka om.

– De har ingenting att säga till om. De bara följer med. Varje val jag har gjort har handlat om att det s först och främst ska kännas rätt för mig. Det är jag som ska in i det till 200 procent. De är glada var vi än är, sade Ibrahimovc.

Kontraktet går ut

En framtid i PSG ter sig osannolik.

– Som det ser ut i dag är läget så att mitt kontrakt går ut den sista juni. Som det ser ut i dag blir jag inte kvar i klubben. Vi för inte diskussioner, det är sanningen.

Zlatan var på ett väldigt bra humör under presskonferensen och verkade se fram emot sommaren som kommer.

– Som jag har sagt innan: Det kommer att hända många stora saker den här sommaren. Det är bara att ha tålamod så kommer ni att få saker att skriva om. Men framtiden ser MYCKET bra ut!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.