Foto: Bildbyrån

Zlatan: ”Jag kommer – vänta bara på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Han gjorde inte en enda matchminut på planen, men fick ändå kvällens största jubel.

Malmö hyllade Zlatan Ibrahimovic – stadens store son – i halvtid av landskampen mot Slovenien.

”Jag önskar att jag kunde ha spelat i dag. Jag ber om ursäkt”, sade anfallaren.

Det var för att Zlatan Ibrahimovic hade passerat 100 landskamper för Sveriges herrlandslag som han hyllades på Swedbank Stadion i Malmö i halvtid av landskampen mot Slovenien. Något spel blev det inte på grund av hans krånglande vad.

– Jag älskar Malmö också. Jag önskar att jag kunde ha spelat i dag. Jag ber om ursäkt, men jag kommer, jag kommer – vänta bara på mig, sade Ibrahimovic, som ju ännu inte avslöjat vilken klubb han ska spela för nu när han avslutat sin sejour i Paris Saint-Germain.

Fotbolls-EM

Milstolpen 100 landskamper passerade han redan i september 2014 i EM-kvalet mot Österrike. För den bedriften fick Ibrahimovic nu ta emot Svenska fotbollförbundets förtjänsttecken av förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Hans 113:e landskamp väntas i stället komma i genrepet mot Wales på Friends Arena på söndag. Den första gjorde Ibrahimovic mot Färöarna 2001.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet