Zlatan Ibrahimovic är het för tillfället. Foto: Bildbyrån

Zlatan segerorganisatör för PSG mot Marseille

Knappt två minuter. Mer tid behövde inte Zlatan Ibrahimovic för att ge PSG ledningen i ”Le Classique” mot Marseille. Sedan stod han för framspelningen till 2-1 som också blev slutresultat.

Efter en fin pass av Maxwell från vänsterkanten tryckte svensken in 1–0 till Paris Saint-Germain från nära håll. Maxwells boll gick bakom Marseilles backlinje och Ibrahimovic hade mer eller mindre öppet mål.

Målet var Ibrahimovic 21:a ligamål den här säsongen – att jämföra med förra säsongen då han gjorde totalt 19 stycken.

Ligue 1

Svaret från Marseille kom halvvägs in i första halvlek. Med ett skott som tog på David Luiz kvitterade Remy Cabella till 1–1 – ett resultat som stod sig halvleken ut.

Men PSG tog ledningen på nytt efter att Zlatan dukat upp för Angel di Maria i den 71:a minuten. Marseille saknade därefter inte chanser att kvittera på nytt.

Med bara minuter kvar sköt Georges N'Koudou tätt utanför från nära håll. Kort därefter hade Romain Alessandrini ett försök som också det gick precis utanför Kevin Trapps stolpe.

Paris Saint-Germain höll dock undan till seger, och de är därmed fortsatt obesegrat i Ligue 1. Matchen var deras 34 totalt i alla turneringar utan förlust.

PSG leder nu ligan med 69 inspelade poäng, 24 fler än tvåan Monaco. Marseille har haft ett tungt år och ligger tia, hela 35 poäng bakom PSG.