Zlatan Ibrahimovics Paris SG är på väg mot kvartsfinal i Champions League. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan målskytt – PSG till kvartsfinal

Mett ett mål och en assist tog Zlatan Ibrahimovic sitt PSG till kvartsfinal i Champions League efter en 2–1-seger på bortaplan och totalt 4–2.

Han blir äldre men bara bättre.

I första halvlek slog Zlatan Ibrahimovic en lång passning med precision till Rabiot som dök upp vid bortre stolpen och rakade in ledningsmålet för PSG – som vann första mötet med 2–1.

Chelsea kvitterade sedan efter en individuellt snygg prestation av Diego Costa som snurrade upp Thiaga Silva och placerade in 1–1. Ett mål som gav hopp – men i andra släcktes det.

Skön revansch

Det var i den 67:e matchminuten som slog Zlatan slog till.

Di Maria slog ett inlägg till svensken som dundrade in 2–1 från nära håll – och det målet innebar att PSG tar sig vidare till kvartsfinal.

Skön revansch också för svensken som i fjol blev utvisad och missade returmötet i kvartsfinalen – mot just Chelsea.

”Det kändes bra”

Och det var en nöjd svensk som efter matchen pratade med Viasat.

– Det kändes bra, mycket bra. Kan jag fortsätta så här ska jag inte klaga.  Vi gör en stabil match, spelar exakt som vi ville. Vi ville hålla i bollen och kontrollera matchen vilket var det vi gjorde, sade han.

Nu är frågan hur långt PSG kan gå:

– Vi är bra, men vi får ta en match i taget. Låt oss se vilka vi får i kvartsfinalen först, säger Zlatan.

På presskonferensen fick Laurent Blanc frågan om han tror att Zlatans mål kommer att ge mer självförtroende till svensken. Då svarade Blanc så här:

– Det tror jag inte. Han har redan gott om självförtroende.

Lindelöf också i kvarten

Succéförsvararen Victor Nilsson-Lindelöf fick 90 nya minuter när Benfica spelade bort Zenit S:t Petersburg och nådde kvartsfinal via 2-1 i kvällens tidiga match och sammanlagt 3-1.

Nilsson-Lindelöf borde vara högaktuell för förbundskaptenen Erik Hamréns trupp (tas ut nästa vecka) till landskamperna mot Turkiet och Tjeckien i slutet av mars.

– Otroligt att få chansen att visa upp sig på den här nivån. Jag är glad över att få speltid. Jag gjorde väl inte min bästa match, men vi vann och gick vidare och det är jag väldigt glad över. Sett över 90 minuter tycker jag vi gjorde en okej match, säger Nilsson-Lindelöf till Viasat.