Foto: Bildbyrån

Kostsam straffmiss av Zlatan mot Man City

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic gjorde ett mål men missade en straff när hans Paris SG bara fick 2-2 mot Manchester City i den första kvartsfinalen i Champions League och befinner sig i uppförsbacke inför returen i England nästa vecka.

– Vi spelade inte som vi brukar göra och tappade för många enkla bollar men nu får vi spela bättre än i dag i returen och satsa på att gå vidare, det är så här fotboll är, säger Zlatan Ibrahimovic till Visast.

Efter att ha missat en straff vid 0-0 tog Zlatan Ibrahimovic viss revansch på sig själv. I slutet av första halvleken högg han påpassligt efter att Fernando fumlat vid en inspark vid 1-1.

Fernando fick bollen för långt ifrån sig och Zlatan rusade fram och fick bollen i mål via sitt smalben efter att backen försökt rensa undan bollen.

20 minuter från slutet kvitterade Man City till 2-2 efter att Fernandinho hållit sig framme i straffområdet och hittat luckan vid vänster stolpe, en kalldusch för PSG som verkade ha bra kontroll och gick för ett 3-1-mål. 

Efter en timme gjorde PSG 2-1 efter en hörna. Edison Cavanis nick tryckte Adrien Rabiot in returen framför Ibrahimovics framsträckta ben. Efter det målet hade Ibrahimovic en nick i ribban.

Zlatan missade en tidig straff för Paris SG

Paris SG och Zlatan Ibrahimovic hade chansen att sätta tidigt tryck på Manchester City i den första kvartsfinalen i Champions League. Men svensken missade en straff i den 14:e minuten.

Citys målvakt Joe Hart, som avspänt tuggade på ett tuggummi, läste straffen rätt och kastade sig ner i sitt högra hörn och styrde bort straffen.

– Att missa en straff är aldrig bra och jag missade ett friläge efter det. De straffade oss, säger Zlatan.

I slutet av första halvlek kom City en flygande kontring. Bollen gick ut till Kevin De Bruyne på högerkanten och han krutade lågt in 1-0 för gästerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.