Snuvad på ett mycket vackert mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan nära drömmål – PSG vann

Uppdaterad
Publicerad

PSG gick planenligt vidare i den franska ligacupen efter 1–0 mot Saint-Etienne. Det mest minnesvärda från matchen var dock konstsparken från Zlatan Ibrahimovic som gick i ribban.

Det var i den 25:e minuten som bollen studsade ut till Ibrahimovic som var placerad knappt tio meter från målet. När bollen väl nådde svensken valde han, på typiskt Zlatan-manér, att försöka sig på något utöver det vanliga.

Och det var nära att Ibrahimovic kunde lägga till ännu ett drömmål på sitt redan fantastiska CV, men oturligt nog för honom tog bollen i ribban och ut.

Den överlägsna ligaledaren PSG hade svårt att få hål på Saint-Etienne. Den första halvleken slutade mållös och i den 62:a minuten lämnade Ibrahimovic planen till förmån för Edinson Cavani.

Och det var just Cavani som blev matchvinnare för Paris Saint-Germain. Efter en vacker pass från Angel Di Maria avslutade Cavani minst lika vackert med ett volleyskott i den 86:e minuten. Därmed är den regerande mästaren vidare till kvartsfinal i ligacupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.