Zlatan stöttar gamle landslagskamraten. Foto: Bildbyrån

Zlatan om skandalen: ”Var är säkerheten?”

Uppdaterad
Publicerad

Händelserna när HIF åkte allsvenskan har inte gått Zlatan Ibrahimovic förbi. Man United-svensken har pratat med Henrik Larsson efter planattacken och ger honom sitt stöd. ”Min första fråga är: var är säkerheten?”, säger Zlatan.

Både Jordan och Henrik Larsson attackerades av maskerade personer som tog sig ner från läktaren när Helsingborg förlorade kvalet till allsvenskan. Scener som ”inte ska få hända”, säger Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen efter att han har vunnit sin elfte Guldbollen.

– Framförallt inte i Sverige, säger han.

– Det är inte ett litet land när det gäller fotbollen, fotbollen är extrem här, men det ska inte få hända på den nivån. Varför ska man utsätta människorna på plan, som gör sitt jobb, för det? Det får inte hända.

”För samman alla”

Zlatan tycker att de som var våldsamma efter matchen kan ägna sig åt MMA istället.

– Vart du än kommer ifrån, vem du än är, du är välkommen och fotbollen för samman alla människor.

– De som var på plan och som höll på ska inte ens vara på en arena. Om de vill kan de gå in i en oktagonring och göra upp där.

”Han har mig bakom sig”

Henrik Larsson har haft ett tufft år som tränare för HIF, och anmäls efter incidenten på Olympia.

– Jag pushade honom, han mig, säger Zlatan om samtalet.

– Det finns inte mycket att säga efter ett hårt jobb. Efter säsongen åker han ner. Det är ingen glädje i det. Han vill vinna. Det är inte hans avsikt att åka ner. Men jag känner Henke, han har gott om självförtroende. Han kommer att köra på tills han har lyckats. Och han har mig bakom sig, så han behöver inte oroa sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.