Zlatan och Rooney låg bakom torsdagskvällens seger. Foto: Bildbyrån

Zlatan: ”Rooney förtjänar respekt”

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds Wayne Rooney har haft det tungt både på och utanför planen i höst.

Men efter rekordet i Europa League-segern mot Feyenoord hyllades han av anfallskollegan Zlatan Ibrahimovic.

Nyligen rapporterade brittiska medier om att Wayne Rooney hade en blöt kväll i en hotellbar under en landslagssamling och anfallsstjärnan tvingades be om ursäkt.

Manchester Uniteds tränare José Mourinho har ännu inte kommenterat incidenten.

Europa League

Men efter 4–0-vinsten mot Feyenoord i Europa Leagues gruppspel, där Zlatan blev snuvad på ett mål, gav svensken sitt stöd till Rooney.

– När du är en sådan person, som är så känd, så vill folk veta allting. Alla vill blåsa upp småsaker. Jag är van vid det från Sverige och bryr mig inte, säger den svenske superstjärnan enligt Skysports.

Rooney gjorde sitt 39:e Europamål i United-tröjan och är nu klubbens bästa målskytt genom tiderna i det internationella cupspelet.

”Ska hjälpa honom slå fler rekord”

– Jag tycker att vi borde uppskatta honom för den spelare som han är. Jag ser inte många spelare i England som har en sådan karriär. Jag är lite ledsen för den här situationen, för vi borde visa mer respekt för honom, säger Ibrahimovic.

– Som person är han fantastisk och som spelare har jag inte ett ont ord att säga om honom.

Ibrahimovic assisterade Rooney till målet som innebar att han passerade Ruud van Nistelrooy i historieböckerna.

United möter på söndag West Ham på hemmaplan i ligaspelet. Om Rooney gör mål går han upp jämsides med Sir Bobby Charlton som är klubbens bästa målskytt genom tiderna med 249 fullträffar.

– Jag är glad för hans skull och ska hjälpa honom att slå fler rekord, säger Ibrahimovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet