Zlatan sänkte England med fyra mål

Sverige vann invigningsmatchen mot England på Friends Arena. 4-2 efter hela fyra mål av Zlatan Ibrahimovic.

-Det känns fantastiskt. Det går inte att beskriva, säger han till SVT Sport.

Sista målet var ett drömmål, högsta klass. Han drog en cykelspark från 30 meter.

-Rösten tog slut efter det fjärde målet, helt fantastiskt. Han är en världsspelare. Det visar han i dag, han gör fyra mål, säger Erik Hamrén till TV4 Sport.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Det var Sverige som inledde bäst. Lagkaptenen blev historisk i den 19:e minuten när han gjorde första målet någonsin på nya nationalarenan. Martin Olsson stod för en imponerande insats som fick in bollen från vänsterkanten. Och Citys målvakt Joe Hart var chanslös på Zlatans skott. Rakt upp i nättaket.

–Jag är mest nöjd med första, det är historiskt, säger han.

England vände direkt. Kvitteringen kom genom Danny Welbeck i den 35:e minuten efter ett bra inlägg från Young. Fint United-samarbete. Och bara tre minuter senare gjorde Steven Caulker ledningsmålet, 2-1, i hans debut. Nådde först på Gerrards boll.

Men andra halvlek handlade bara om Zlatan Ibrahimovic. Med en kvart kvar av matchen kvitterade han till 2-2. Svensson slog in en fin boll på bröstet på Ibra som sköt från nära håll.

Och i den 84:e minuten slog han in en frispark, lågt i Joe Harts hörn.

Men det sista var snyggare än alla målen tillsammans. Han vann nyligen priset för årets mål, men det här slår även det. Med en cykelspark från 30 meter gjorde han 4-2 för Sverige i den första matchen i den nya nationalarenan.

-Magi, magi, skämtar Zlatan till TV4 Sport efter matchen.

-Jag försökte njuta. Det känns som att vi spelar i ett Colosseum. Vi får en fantastisk start, i dag ska vi inte klaga, säger han.

-Jag vet inte, det händer inte ofta i landslaget. Jag försöker göra mål, jag har det i huvudet att jag ska flest mål i landslaget. Jag tror jag slog Henkes rekord.

Fakta: Flest svenska landslagsmål

Zlatan Ibrahimovic gick i och med sina fyra mål mot England förbi Henrik Larsson på listan över mesta svenska målskyttar i landslaget. Så här ser topplistan ut:

49: Sven Rydell.

43: Gunnar Nordahl.

39: Zlatan Ibrahimovic.

37: Henrik Larsson.

32: Gunnar Gren.

31: Kennet Andersson.

30: Marcus Allbäck.

29: Martin Dahlin.