Situationen där Zlatan skickar in bollen och den tar på målvakten och sedan in i mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan snuvad på mål i Uniteds kross

Manchester United behövde vinna hemma mot Feyenoord i Europa League.

Det gjorde man med 4-0 – och nu är United på väg vidare från gruppspelet.

Manchester United – trea inför den näst sista gruppspelsomgången – var pressade att vinna hemma mot tvåan Feyenoord i kväll för att hålla hoppet om avancemang vid liv.

Det var inga större problem för den engelska storklubben.

Europa League

United tog ledningen efter 30 minuter när Wayne Rooney och Zlatan Ibrahimovic läckert kombinerade sig igenom holländarna. Rooney lyfte in 1-0-målet medan svensken noterades för assisten.

Med 20 minuter kvar av matchen fick Rooney agera assistmakare till Juan Mata som satte 2-0-målet.

Bekväm sista match

Fem minuter senare trodde Zlatan Ibrahimovic att han hade satt 3-0-målet när han från kortlinjen skickade en hård passning inåt mål. Men passningen tog på Feyenoord-målvakten Brad Jones ben och reflekterades in. Uefa valde att bedöma det som ett självmål av målvakten – men målet var lika välkommet hos United för det.

Jese Lingard fastställde slutresultatet 4-0 på tilläggstid och i och med segern tar United över andraplatsen i gruppen med en omgång kvar att spela.

United möter jumbon Zorya i sista matchen.