Foto: Bildbyrån

Zlatan snuvad på målrekord

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic såg ut att bli historisk i PSG:s vinstmatch mot Sjachtar Donetsk (3-0). Han låg bakom 3-0-målet, vilket skulle betyda att han tangerade portugisen Pauletas rekord på109 mål i Paris-tröjan.       

Så blev däremot inte fallet. Målet dömdes i efterhand av Uefa till ett självmål och Zlatan får fortsätta jaga rekordet om att bli Paris bäste målgörare genom tiderna.

”Oavsett vilket så kommer jag slå rekordet”, säger Ibrahimovic i sin app.

PSG tog redan i den sjunde minuten ledningen när Maxwell kom runt på sin vänsterkant och skickade in ett inlägg. Där kom Serge Aurier och nickade in 1-0-målet för PSG. Drygt kvarten senare kom mål nummer två, den här gången var det mittbackskollegorna som låg bakom det. Thiago Silva skarvade vidare en hörna till David Luiz som i sin tur knäade in bollen bakom Pyatov i Sjachtar Donetsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet