Zlatan tvåmålsskytt när Sverige slog Moldavien

Zlatan Ibrahimovic blev tvåmålsskytt när Sverige besegrade Moldavien i Chisinau.

– En bra match på alla plan, säger Kim Källström till Kanal 5.

Sverige tog en viktig trepoängare i EM-kvalet när Moldavien besegrades på bortaplan efter två mål av Zlatan Ibrahimovic.

Efter en trevande inledning mot ett kompakt Moldaviskt försvar började Sverige kunna luckra upp hemmalaget. Första riktiga chansen kom när Isaac Kiese Thelin hade ett jätteläge att

EM-kval fotboll

ge Sverige ledningen i den 35:e minuten efter att han serverats av Zlatan. Men Cebanu i Moldaviens mål stod för en fin räddning.

Zlatans ”nick” gav 1-0

Men Cebanus andra halvlek kunde inte ha börjat sämre. Sveriges ledningsmål kom direkt i andra halvlek efter att Cebanu skulle slå upp bollen efter en hemåtpassning. Men bollen träffade Zlatan i huvudet som kunde ”nicka” in 1-0 för Sverige.

– Det är ju så, man kan missa öppet mål och i nästa sekund kan man få bollen i huvudet och den går in. Det är därför vi älskar den här sporten, säger Kim Källström till Kanal 5.

2-0 kom efter att nyinbytte Emil Forsberg gick omkull i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Zlatan klev fram och satte distinkt bollen i krysset i den 84:e matchminuten.

Sverige var aldrig riktigt hotat av Moldavien och segersiffrona hade kunnat vara större.

– Vi gör en väldigt bra match på alla plan, men vi borde göra fler mål och döda den här matchen långt tidigare än straffen, ssäger Kim Källström.

Granqvist utvisad

En säker seger för Sveige men smolket i bägaren var dock att Andreas Granqvist visades ut på tilläggstid efter att han har fått sitt andra gula kort på grund av en armbåge i ansiktet på en Moldavienspelare.

Mittbacken är nu avstängd i Sveriges nästa match i EM-kvalet hemma mot Montenegro den 14: juni.