Zlatan tveksam till landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är tveksam till fortsatt spel i svenska landslaget och finns inte med i nye förbundskaptenen Erik Hamréns första landslagstrupp mot Italien. -Jag blev mycket överraskad, säger Hamrén.

-Han är tveksam till hur han ska göra med landslaget, om han ska fortsätta. Innan han tagit det beslutet tar jag heller inte med honom i truppen. Han har poängterat för mig att det inte har något med förbundskaptensskiftet att göra utan det är en sak han funderat på en längre tid. Nu vill han ta en riktig funderare, säger Hamrén.

Enligt landslagschefen Lasse Richt, som har diskuterat en fortsättning med Zlatan under en längre tid, tvekar Barcelona-anfallaren på grund av sin ålder och hur länge han ska fortsätta spela.

”Vill ha motiverade spelare”

Hamrén poängterade på presskonferensen att han vill ha motiverade spelare.

-Man kan leda en häst till vattnet men han måste dricka själv. Jag vill ha motiverade spelare i landslaget, säger Erik Hamrén.

-Självklart ska jag ha ett snack med honom. Jag har inte fått tillfälle att prata med honom mellan fyra ögon.

Zlatan har representerat Blågult vid 62 tillfällen. VM-kvalmatchen mot Albanien för en månad sedan kan ha varit hans sista.

Tobias Jönsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.