Zlatan Ibrahimovic gjorde mål direkt i Premier League-debuten. Foto: Bildbyrån

Historisk Zlatan nätade i Premier League-debuten

Uppdaterad
Publicerad

I Champions League, Serie A, La Liga, Ligue 1 – och nu i Premier League. Zlatan gjorde som han brukar göra i ligadebuter – mål. Dessutom blev det tre poäng när Manchester United vann med 3–1 i bortapremiären mot Bournemouth.

Ingen har gjort debutmål i de ligor som Zlatan nu har gjort.

Och frågan är inte längre om Zlatan kommer att prestera i Premier League. Frågan är snarare hur väl han kommer att prestera.

Efter att ha varit blek i första halvlek, där Juan Mata utnyttjade en indianare och satte 1–0 till gästerna, kom den svenske superstjärnan igång.

Distansskott bakom första fullträffen

Samspelet med Wayne Rooney började stämma, varpå lagkaptenen satte 2–0. Sedan var det dags för Zlatan att skriva in sig i historieböckerna.

Från 25-30 meter drog Zlatan till – ett hårt och välplacerat skott som innebar 3–0.

Bournemouth, som inledde starkt och förde spelet i matchen, hade svårt att skapa klara chanser och kunde inte göra mer än att snygga till siffrorna till 1–3.

Ny roll i United

För Zlatans del var det påtagligt hur mycket högre utgångsposition han hade i Uniteds anfallsspel. Till skillnad från i sin senaste klubb, PSG, kom han sällan ner och hämtade bollen i uppspelsfasen. I stället var han ständigt nära mål – ständigt redo att avsluta.

Men det var inte bara Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney som levererade i första matchen. Anthony Martial assisterade till de båda stjärnornas mål och gjorde för första gången i Premier League två assists.

Det kunde med andra ord inte börjat så mycket bättre för United – som dessutom hade miljardförvärvet Paul Pogba avstängd.

– Vi gjorde en bra match, det var tufft. Vi var inte 100 procent i första halvlek, men i andra halvlek kunde vi spela vårt eget spel. Det var en bra start, det är viktigt att börja bra, säger Zlatan i Visasats sändning och förtsätter:

– Det är inte lätt. Allting är nytt för mig med lagkamrater, klubben och arenorna. Sakta men säkert börjar jag göra mig hemmastadd och jag vill bara spela mitt spel och hjälpa laget att vinna, säger han.

Se Zlatans mål i Sportnytt i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.